Cotignac (Provence) 13.-19. oktober 2024
Sammen med «Sissa» (Kirsten Louise Aabel) inviterer jeg til en ukes malekurs i Provence
– Frankrikes blide Sørland! Dette har vi holdt på med siden 2016!
Det blir maling, matmarked, vinsmaking og deilige måltider laget av Sissa, som driver Provencereiser.com. For en tur…
Undervisningen
10:00 – 12:30
14:00 – 16:30
Motivene blir portrett eller friluftsmotiver.
Vi setter også av litt tid til vinsmaking og matmarked.
Utflukt
NB: I år blir det utflukt til Cèzannes fantastiske atelier i Aix-en-Provence.
Underveis tar vi også turen innom katedralen i St. Maximin…
Påmelding
… skjer til malekurstuv@protonmail.com.
En poetisk beskrivelse av Cotignac…
Du vil kanskje vite mer om landsbyen…? Her er Sissa sin poetiske beskrivelse av hele opplevelsen:
Smak på våren når den kommer – en livgivende tid. Her nede i Provence i Sør-Frankrike kaller jeg det søt smak av forsommer
med gjenfødelse av naturen med sprekkefrerdige knopper og sarte farger.
Jeg ser det i vinåkeren allerede i februar og mars at naturen endelig har våknet opp etter vinteren.
Vi ønsker varmt velkommen til en ukes reise for glade dager med et rikt innhold fjernt fra hverdagen.
I den skjønneste landsbyen av dem alle, Cotignac, skal vi bo denne uken i et herskapshus fra 1700 tallet.
Landsbyen Cotignac
De fleste dagene skal vi ha det gode landsbylivet rundt oss. La meg få presentere det.
For riktig mange år siden faldt jeg pladask for Cotignac, landsbyen som ligger langs Route du Vin
med vinranker på geledd rundt byen og et herlig turterreng.
Landsbyen har smale gater med gamle hus som støtter hverandre.
Siden gjennomgangstrafikken viselig er geleidet utenfor lille byen, er torget landsbyens puls og hjerte.
Her er caféer og restauranter, forretninger, vinhus, gallerier, en alltid åpen kirke, en blid baker, snakkesalig slakter og nysgjerrige naboer.
Det er her jeg sitter hver bidige morgen før hanen galer med dagens første kaffekopp og ser livet våkne i en landsby i Provence.
Men når bakeren vinker til meg at brødene er klare, tar jeg dem under armen på fransk manér og tusler hjem for å lage frokost til oss.
Huset og maten
Det skjønne herskapshuset hvor vi skal bo ligger bare et stenkast fra torget.
Rundt huset er en stor hage, en park nærmest, med stier til vandringer, flere sittegrupper,
urtehage, vindruer og annen frukt og et stort, oppvarmet basseng.
Alle får egne rom selvfølgelig. At de er av variende størrelse kan jeg ikke få gjordt noe med. Men alle har gode senger og en fin atmosfære.
Nede har vi fellesrommene: en fin peisestue / spisestue, en koselig hall og mitt favorittrom, det store landsbykjøkkenet med langbord og grue.
Her sitter det gode historier i veggene.
Ved langbordet her eller i spisestuen eller ved langbordet i hagen har mange gode måltider blitt fortært
mens samtalene har summet over god mat og fyldte glass.
Det har blitt sagt at det er som i Babettes gjestebud. Det har også hendt at noen har hevet glasset i et hipp-hipp-hurra!!
I øverste etasje har vi ateliér. Men ofte har vi flyttet hele ateliéet ut i hagen.
Å nyte god mat og godt drikke mener vi er viktig for kreativiteten og trivselen. Så vi legger vår sjel i gode måltider.
Foruten den dagen vi er på utflukt til Aix og St. Maxmini spiser vi alle måltidene hjemme.
Men det blir selvfølgelig tid til en god kaffekopp eller et godt glass på landsbytorget også.
Landsbymarkedet
Et landsbymarked i Provence er en livlig affære. Det får vi med oss tirsdag formiddag. Da yrer det av liv og glede på torget.
Og jeg fryder meg over å handle inn ren og kortreist mat til oss.
Ikke for det, jeg handler alltid med meg hjem olivenseper, oljer og vakre kjøkkenhåndklær som jeg bruker som servietter i Norge.
Det er også så hyggelig å gi bort i gaver til noen jeg vil glede.
Sissa
Jeg er Sissa, tilrettelegger, kokk, kjent i Provence etter noen år som fastboende og mange år som besøkende flere ganger i året.
Jeg står for alt det praktiske, men overlater viselig ordet til Jan-Ove som vil presentere selve malekurset for dere.
At jeg elsker Provence er helt sikkert. Jeg pleier å kalle dette vakre området for Europas kjøkkenhage.
Varmt velkommen med oss til det sør-franske landskapet for å møte sommeren etter en lang vinter i nord.
Prisen
Prisen er 16.500,- pr. deltager og inkluderer…
• Tur-retur Nice flyplass
• Jan-Oves undervisning
• Utflukt til Cèzannes atelier og St. Maximin
• Overnatting i enkeltrom
• Vinsmaking (men du kjøper flasker på egen regning )
• All mat og drikke på huset.
I tillegg kommer flybilletten – og for all del: kjøp billett til Nice
De fleste fly fra Norge ankommer ved lunchtider.
Blir det mere enn 2 timer mellom ankomstene, tar sjåføren simpelthen en ny tur.
Beste hilsen
Sissa Aabel
sissa@provencereiser.com
Tel 905 14 310